Aspir Yağı Faydaları Saraçoğlu
Sağlık

Aspir Yağı Faydaları Saraçoğlu

Aspir Yağı Faydaları Saraçoğlu – Aspir yağı İbrahim Saraçoğlu’nun yaptığı araştırmalara sonucu aspir bitkisinden elde edilen ve vücuda çok faydalı bir etkisi olduğu anlaşılmıştır. En çok kadınların işine yarayan aspir yağı kilo verme, yağ yakma ve bronzlaşma için tercih edilmektedir.  Aspir yağının içerisinde yer alan omega 6 sayesinde vücutta bulunan yağlar hızlı bir şekilde parçalamaktadır.  Bu özelliği sayesinde diyet listelerinde çok sık yer almaktadır.

Aspir yağının yağ yakımı dışında daha birçok faydası bulunmaktadır. Aspir yağı faydaları Saraçoğlu tarafından şöyle listelenmiştir;

  • Kan şekeri ve kolesterolü dengeler,
  • Metabolizmayı hızlandırır,  
  • Adet düzensizliğine fayda sağlar,
  • Cildi nemlendirmesi ile yaşlanmayı geciktirir,
  • Damar sertliğine iyi gelir,
  • Mideyi güçlendirerek mide rahatsızlıklarını iyileştirir,
  • Kabızlık problemlerine iyi gelir,
  • Romatizmaya fayda sağlamaktadır,
  • İçeriğinde bulunan antioksidan bileşenler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun enfeksiyonlara karşı savunmasını artırır,
  • Kanser hücresi oluşumunu engeller ve oluşan bu hücrelerin yok edilmesine yardımcı olur,
  • Kolesterol düzeyini dengede tutarak vücudun yağ metabolizmasını düzene sokar,
  • Kalp krizi riskine karşı vücudu savunu,
  • İçeriisnde yer alan omega 6 yağ içeriği sayesinde diyabet hastalığının tedavisini destekleyici özelliği bulunur,
  • Kan şekerinin dengeleyerek şeker hastalığı riskini azaltır,
  • Nefes darlığına iyi gelir,
  • Bağırsakları çalıştırır,
  • Sindirim sistemini olumlu yönde etkiler,
  • Kabızlığı önler,
  • İçerisindeki E vitamini sayesinde cilde iyi gelir,
  • Saç köklerini besleyerek saç dökülmelerini önler,
  • İçerisinde yer alan organik yağ asitleri sayesinde cinsel isteği arttırır.

Aspir Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Görüldüğü üzere İbrahim Saraçoğlu tarafından aspir yağının birçok faydası öne sürülmüştür. Peki aspir yağının cilde faydaları nelerdir?

  • Aspir yağının içerisinde yer alan antioksidan vitamin ve mineraller sayesinde linoleik asit ile cilt sağlığını önemli ölçüde etkiler.  
  • Cildin sebum üretimini dengeler ve tıkanmış gözeneklerin açılmasına yardımcı olur
  • Aynı zamanda cilt hücrelerinin yenilenmesine de yardımcı olur.
  • Cildin nem dengesini koruyarak doğal bir nemlendirici özelliği sağlar.  Bu özelliği sayesinde kozmetik endüstrisinde de kullanılmaktadır.  
  • Cilde doğrudan uygulandığı taktirde kaz ayağı denilen ince çizgilerin ve kırışıklıkların oluşumunu önler.
  • Ciltte oluşan iltihaplanmanın ve kızarıklıkların tedavisine yardımcı olan aspir yağı, özellikle epilasyon sonrası cilde meydana gelen kızarıklıkları ve alerjik reaksiyonları yok eder.
  • İçerisinde yer alan E vitamini sayesinde cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar aynı zaman da kuru ciltlerin cildin soyulmasını önler yağlı ciltlerde ise sivilce ve akne tedavisinde kullanılır.
  • Emziren annelerin göğüslerinde emzirme sonucu ortaya çıkan çatlakların ve doku zedelenmeleri içinde önemli bir maddedir.

Aspir Yağı Nedir?

Papatyagiller ailesine ait bir bitki olan aspirin vatanı Güneydoğu Asya’dır. Ülkemizde ise en çok Akdeniz Bölgesi’nde yetişmekte daha sonra Eskişehir, Tekirdağ, Konya, Isparta ve Burdur şehirlerinde görülmektedir.

Kırmızı, sarı ve turuncu renklerdeki çiçeklere sahip olan aspir bitkisinin yaprakları ve çiçekleri aynı zaman da çay yapımında da kullanılmaktadır. Dikenli ve dikensiz olarak iki türü bulunan bu bitki ortalama olarak 50 ila 120 cm arasında değişmektedir. Gıda ve ilaç sanayisinde fazlaca başvurulan bu bitki aynı zamanda kozmetik endüstrisinde de sıkça kullanılmaktadır. Zengin bir yağ içeriğine sahip olan aspir bitkisi içerisinde Omega 3 ve omega 6 yağ içermektedir. Aynı zamanda aspir yağı yüksek oranda antioksidan bileşen içermektedir. Bu bileşenlerle birlikte aynı zaman da C, E ve B kompleks vitaminleri ile demir, fosfor, kalsiyum gibi mineralleri de barındırmaktadır.

İçerisinde bulunan linoleik yağ asit zayıflatıcı etkiye neden olmaktadır.  100 gram aspir yağı içerisinde yaklaşık olarak 9 gram doymuş yağ asidi, 75 gram tekli doymamış yağ asidi, 15 gram çoklu doymamış yağ asidi, 35 miligram E vitamini ve çok az miktarda K vitamini bulunmaktadır.

Aspir Yağı Nasıl Kullanılır?

Birçok faydası olan bu yağı alan kişiler bazı durumlarda nasıl kullanmaları gerektiğini bilmemektedirler. Aspir yağı nasıl kullanılır? Sorusuna şöyle maddeler halinde cevap verebiliriz.

  • Aspir yağı kullanımı hangi amaçla tüketileceğine göre farklılık göstermektedir. Saçların daha canla ve parlak görünmesini isteyen bir kişi birkaç damla aspir yağını avuç içine dökere duş sırasında saçlarına uygulayabilir.
  • Düzenli olarak saç diplerine uygulanan aspir yağı saçların daha sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamaktadır.
  • Aspir yağının doğrudan temiz cilde uygulanması gerekmektedir. Ancak alerjik bir reaksiyon gösterip göstermeyeceğini ufak bir bölgede deneyerek test etmeniz gerekmektedir.
  • Her gece yatmadan önce temiz bir cilde birkaç damla aspir yağı ile masaj yapılmalıdır.
  • İçerisinde yer alan antioksidan bileşenleri cilt altındaki dokulara ulaşarak beslenmesini ve daha fazla oksijen almasını sağlamaktadır. Böylece daha canlı ve pürüzsüz bir cilt oluşumunu destekler.
  • Romatizma şikâyeti olan kişilerin düzenli olarak bacaklarına masaj yaparak bu yağı uygulamaları gerekmektedir.
  • Besin olarak tüketilmek istenirse salataların içine eklenebilir.
  • Aspir yağı ısıya dayanıklı bir madde olmadığı için ısıtılmadan soğuk haliyle yemeklere eklenmesi gerekmektedir.
  • Bronzlaştırıcı etkiye sahip olan aspir yağı yaz aylarında güneş kremi olarak da birçok kadın tarafından kullanılmaktadır.
  • Düzenli olarak tüketilen aspir yağı stres nedeniyle gelişen depresyonun tedavisine fayda sağlamaktadır.
  • Serotonin düzeyini artırarak Alzheimer hastalığının etkilerini en aza indirir.
  • Kalp ve damar sağlığına önemli ölçüde fayda sağlayan aspir yağı hastalık risklerine karşıda vücuda koruma kalkanı oluşturarak hastalıkları önler.

Emojiyle tepki ver!

İlk Yorumu Sen Yap!