Telegram Hesabı Nasıl Silinir – 2 Farklı Yöntem

Son dönemlerin vazgeçilmez uygulamasından vazgeçmek isteyenlere özel bir rehber hazırladık. Bu rehberde Telegram hesabı nasıl silinir sorusunu cevaplayacağız.

Öncelikle daha önce Twitch hesabı nasıl silinir rehberinde de yaptığımız gibi geri dönüşü olan silme işleminden başlayacağız.

Yöntem 1: Bir Süre Sonra Otomatik Silinen Hesap

Telegram, yapacağınız silme işleminden pişman olmamanızdan dolayı “Bir süre girmezsem hesabımı otomatik olarak sil” özelliğini kullanmaktadır. Bu özellik sayesinde seçtiğiniz süre boyunca (1 Ay, 3 Ay, 6 Ay, 1 Yıl) Telegram hesabınızda aktif olmazsanız mesajlarınız ve hesabınız otomatik olarak silinecektir. Bu işlemi yapmak için;

Telegram Hesabı otomatik nasıl silinir?

1- Telegram hesabınıza giriş yapın,
2- Sol üst köşedeki menüye tıklayın,
3- Ayarlar sekmesine tıklayın,
4- Gizlilik ve Güvenlik alanına girin,
5- Biraz aşağıya inerek Hesabımı Sil alanını bulun.
6- Bir süre seçin ve yanlışlıkla da olsa tekrar girmemek için Telegram hesabınızı silin.

Böylece verdiğiniz karardan geri dönmek isterseniz tek yapmanız gereken Telegram hesabınıza tekrar giriş yapmak. Her giriş yaptığınızda sayaç sıfırlanacaktır.

Yöntem 2: Telegram Hesabı Nasıl Silinir (Anında)

telegram hesabı nasıl silinir
Anında Hesap Silme Ekranı

Anında hesabınızı silmek istiyorsanız maalesef bu işlemi uygulama veya web sitesinden yapmanız mümkün değil. Özel bir link aracılığıyla hesabınızı silebilirsiniz. Ancak Telegram kararınızı değiştiremeyeceğinizi hatırlatmak için bu linkte size defalarca hatırlatma yapıyor.

  • Telegram hesap silme linkine giriş yapın,
  • Telefon numaranızı girin,
  • Mesaj olarak gelen kodu girerek hesabın size ait olduğunu onaylayın.

İki aşamalı silme işleminin ilk aşaması tamamlandı. Şimdi ise tek yapmanız gereken Telegram’ın hesabınızı tekrar geri alamayacağınızı hatırlattığı metini okumak. Hesabınızı silmek konusunda hala kararlıysanız Evet, Hesabımı Sil butonuna tıklamanız yeterli. Hesabınız ve mesajlarınız o dakika itibariyle Telegram sunucularından silinecektir.

Telegram Hesap Sildikten Sonra Tekrar Açılır Mı?

Telegram’a aynı numarayla tekrar kayıt olmanız mümkün. Telefon numaranızla yeni kayıt oluşturma kısmından tekrar hesap açabilirsiniz. Fakat eski hesabınıza ait tüm verileriniz (Konuşmalarınız, gruplarınız, kişisel ayarlarınız v.b.) silinmiş olacaktır.

Telegram Hesap Silince Ne Olur?

Tüm verileriniz tekrar geri dönülemeyecek şekilde silinir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu