Android Misafir Modu Nedir? Nasıl Kapatılır?

Android misafir modu ile sınırlarınız sizinle güvende kalsın. Ama nedir bu Android misafir modu? ve nasıl kapatılır?

Xiaomi telefonlarda ikinci alan olarak bilinen ve aynı işlevi gören android misafir modunu açtığınızda telefonunuzda farklı bir alan açılır. Google hesabınız, önceki mesajlaşmalarınız, uygulamalarınız ve play store hesaplarınız gibi hiçbir hesap aktarılmaz. Kısacası misafir modu telefonu ilk aldığınız halidir.

Android Misafir Modu Nasıl Kullanılır?

TeknoBlog

Misafir modunu açmak için tek yapmanız gereken bildirim menüsünü indirerek kullanıcı simgesine tıklamak. Sonrasında Misafir kullanıcısını seçmek. Android birkaç saniye içerisinde misafir kullanıcısının hesabını yükleyecektir. Ayrıca her değiştirmede tıpkı internet kafelerdeki bilgisayarlar gibi misafir hesabını da sıfırlayabilirsiniz.

Not: Bildirim sekmesini indirdiğinizde kullanıcı değiştirme alanını bulamıyorsanız ayarlara girerek arama kısmına kullanıcı yazarak da aynı adımlara erişebilirsiniz.

Android Misafir Modu Nasıl Kapatılır?

Misafir modundan çıkmak için tek yapmanız gereken az önceki adımları tekrarlamak. Bildirim panelinizi aşağıya indirin ve kullanıcı simgesine tıklayarak ana hesabınıza tıklayın. Bu adımda sizden profilinizi açmak için kullandığınız şifreyi isteyecektir. Bu bir parmak izi, desen veya şifre olabilir. Eğer bunlardan birine sahip değilseniz üzülmeyin.

Önemli Not: Telefonunuzu yeniden başlatarak misafir modundan çıkmanız mümkün. Bu yöntem hem bir hayat kurtarıcı hem de önemli bir açıktır. Bu yüzden misafir moduna ve şifrenize güvenerek önemli dosyalarınızın olduğu telefonunuzu farklı birine teslim etmeyin (Eğer bu açık kapatıldıysa ve telefonunuz verilerinizden daha önemliyse Android telefona format atma yöntemlerini inceleyebilirsiniz).

Android Misafir Modu Nasıl Silinir?

Yanlışlıkla misafir moduna geçtiyseniz ve geri dönmekte zorlandıysanız tekrar bu durumu yaşamamak için misafir modunu kapatabilirsiniz.
1-) Misafir moduna giriş yapın,
2-) Bildirim sekmesini indirerek kullanıcı simgesine tıklayın,
3-) Buradan bulunduğunuz misafir hesabına tıklayarak silme işlemini gerçekleştirin,
4-) Karşınıza çıkan uyarıları kabul edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu